TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 49 db

Energetikai fejlesztés a bajai III. Béla Gimnázium épületében

Baja

A fejlesztés során a III. Béla Gimnázium "A" épületének energiahatékonysági fejlesztése valósult meg a nyílászárók cseréjével, a homlokzati és padlásfödém ásványgyapottal történő hőszigetelésével, továbbá a lábazat hőszigetelésével. A beruházás eredményekén az ÜHG kibocsátás évi 76,85 tonnával csökkent, az energiahatékonyság növelése révén pedig évente 1349 GJ energiát takarítanak meg az önkormányzatnak.


Napelemes rendszerek kiépítése Baja önkormányzati épületein

Baja

A KEOP pályázati forrásból az önkormányzat fenntartása alatt üzemelő Iskola és konyha épületre építettek ki napelemes rendszert a városban. A konyha épületére telepített rendszer mérete 8,50 kWp, éves villamos energia termelése 8113 kWh. A Sportcsarnok épületére kiépített rendszer mérete 46 kWp, éves villamos energia termelése 50323 kWh.


Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola fiúkollégiumának energetikai korszerűsítése

Balatonfüred

A balatonfüredi önkormányzati tulajdonú intézmény két épületének korszerűsítése során a tető és a homlokzat új szigetelést kapott, valamint korszerű több légkamrás hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. A beruházásnak köszönhetően az épület energetikai besorolása G-ről D-re javult, a két épületnél évente 89,789 t ÜHG kibocsátás csökkenést, és 1592,31 GJ energiamegtakarítást jelent a városnak.


Veszprém Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai felújítása

Balatonfüred

A Veszprém Megyei Kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése során megvalósult a határoló és nyílászáró szerkezetek hőtechnikai fejlesztése. Az épületben hőszigetelt nyílászárókat, födémszigetelést és némely esetben a homlokzati szigetelést helyeztek el. A fejlesztés csökkenti az ingatlanok energiafelhasználását és javítja az épületek energetikai minőség szerinti besorolását is. Az alacsonyabb energiafelhasználás által a Kormányhivatal kiadásai is csökkentek.


Fotovoltatikus rendszer kiépítése Békésben

Békés

A projekt keretében hálózatra csatlakozó napelemes rendszert épített ki az önkormányzat a fenntartása alá tartozó Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A beruházás eredményeként egy összesen 57 kWp csúcsteljesítményű - 48 kVA csatlakozási teljesítményű - háztartási méretű napelemes kiserőművet helyeztek el az iskola épületére.


Találatok: 49 db