TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 135 db

Napkollektor beruházás az ÁMK épületében

Hosszúhetény

Pályázat keretében valósult meg a Nemes János ÁMK használati meleg víz (HMV) ellátása 16,4 m2 felületű napkollektoros rendszerrel.


Okospad-Hosszúhetény

Hosszúhetény

Ez a sokoldalú pad lehetővé teszi a mobiltelefonok töltését az internet elérését a felhasználók
számára. Az energiaellátás napelemmel biztosított. Beépített érzékelőkkel rendelkezik, mely
információt gyűjt a hőmérsékletről, a páratartalmáról, a levegő minőségéről CO2
kibocsátásról.


Hőszivattyús rendszer kiépítése

Nyírbátor

A projekt keretében a meglévő fűtési rendszer korszerűsítése történt meg azáltal, hogy a naponta leeresztett termálvíz hulladékhőjét hasznosítják. A kivitelező a 2280 GJ/év termálvíz-hulladékhőjének hasznosítására alkalmas rendszert épített ki. A geotermikus energiából nyert hő hasznosításával a korábban tisztán földgáz energiahordozóval fedezett hőigény teljes mértékben kiválthatóvá vált, ezáltal egy környezetkímélő, és energiahatékony hőenergia-ellátás jött létre.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy a földgáz megtakarítás révén csökkenjen az üvegházhatású gázok kibocsátása, mely jelentősen visszaszoríthatja a környezeti terhelést, továbbá a Fürdő működtetési költségei csökkennek.


„ENERGIAHÁZ Bemutató Központ” létrehozása Pakson

Paks

A Forráspont egy tudásközpont, amelyet az Aktív Energia Egyesület hozott létre. Célja, hogy mindenki számára elérhetővé és megismerhetővé tegye a környezettudatos és energia-hatékony életmódot, valamint hirdesse a fenntarthatóság eszméjét és gyakorlatát pozitív példákkal és praktikus ötletekkel.


Autómentes nap 2016

Szekszárd

2002 óta kerül megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, mely megmozduláshoz 2010 óta Szekszárd MJV Város is minden évben csatlakozik. A minden év szeptember 16-22. között megtartott esemény szervezői mindig igyekeznek változatossá és sokszínűvé tenni a programot. Tekintettel arra, hogy az Európai Mobilitási Hét egybeesik az Autómentes nappal, így 2010 óta Szekszárdon minden évben a programsorozat egyik fő része a kerékpártúra. Három évig a Szekszárd - Őcsény - Szekszárd (20 km), illetve Szekszárd - Decs - Szekszárd (25 km) volt a megszokott táv, azonban 2013-ban ez megváltozott és Szekszárd - Keselyűs - Szekszárd (25 km) lett. A Mobilitási Hét folyamán, a hétköznapokon a belváros szívében próbálják mozgásra ösztönözni a lakókat, ennek érdekében táncos, mozgásos rendezvényekkel várják minden évben az érdeklődőket. Az utóbbi években a program már kiegészült egy tansövény túrával is, melyre igen szép számban jelentkeznek a mozogni vágyók.


Találatok: 135 db