TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 49 db

Újbuda környezetvédelmi fejlesztései

Újbuda

Újbudának öt természetvédelmi területe van: országos védelem alatt áll a szabadon látogatható Gellérthegy Természetvédelmi Terület és a nyitvatartási idő szerint látogatható Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, helyi védelem alatt áll a szabadon látogatható Budai Arborétum és Rupp-hegy Természetvédelmi Terület, illetve az engedéllyel látogatható Kőérberki szikes rét Természetvédelmi Terület.

A kerület az utóbbi években megvalósult ökoturisztikai fejlesztés során tanösvényt épített Kamaraerdőn, a Bikás Parkban önfenntartó biotavat hozott létre és számos parkot újított meg, illetve sok játszótéren napelemes világítás került kialakításra.

A Sas-hegy és Kamaraerdő özönnövényekkel borított részein támogatjuk az élőhely átalakítását a természetvédelemért felelős szervezetekkel együttműködésben.


Zengő Óvoda felújítása

Hosszúhetény

A beruházás során megvalósult a Zengő Óvoda felújítása, bővítése és 20 kW teljesítménnyel napelemek telepítése.


Nevelési és klímavédelmi intézkedési terv

Tatabánya

Tatabányán az elmúlt évtizedben a környezeti nevelés és a klímavédelem terén jelentős előrelépések történtek. Tatabánya Megyei Jogú Város környezeti nevelési intézkedési tervét 2005-ben határozta meg, ötéves időtartamra, folyamatos fejlesztéssel, felülvizsgálattal. Klímavédelmi programját pedig 2007-ben fogadta el. Azokat a feladatokat, kezdeményezéseket valósítja meg a város, melyekkel a nemzetközi és a hazai jogszabályok kitűzött céljaival és feladataival összhangban vannak, azokkal lépést tud tartani. A Város költségvetésében a Környezetvédelmi Alapjának Környezeti Nevelési Sorát, valamint a települési Klímastratégia Klímaprogram sorát folyamatosan biztosítja.


Magunk kenyerén - Gazdaságfejlesztési program

Alsómocsolád

Alsómocsolád építve a földművelési, állattartási és kézműves hagyományokra, kizárólag saját forrás felhasználásával „Magunk kenyerén” elnevezéssel Helyi Gazdaságfejlesztési programot indított 2013-ban. A Program sikerességének előmozdítása érdekében, a magyar hivatalos fizetőeszköz (forint) helyettesítésére helyi fizetőeszközt (rigac) bocsátott ki. A program célja a meglévő értékek megőrzése, a létrehozott erőforrások gazdaságos kihasználása, az, hogy az itt élők ismét kihasználják a környezet biztosította gazdálkodási lehetőségeket, a településben meglévő szolgáltatási potenciált, a mindennapi életükbe beépítsék ezeket javítva életminőségüket, megalapozza a település élelmiszerbiztonságát. A program 3 pilléren nyugszik.


Szennyvíz hőjét hasznosító rendszer kialakítása.

Budapest

2009 elején a budapesti XII. kerületi önkormányzat kibővítette a helyi MOM Művelődési Központot. Itt valósult meg Magyarország első kommunális szennyvíz hőforrású hűtési-fűtési rendszere a THERMOWATT Kft. kivitelezésében. A rendszer 0,8 - 1,1 MW hűtési és fűtési teljesítménnyel működik 2011 áprilisa óta.

Energiaforrás lehet a kommunális, a háztartási és az ipari szennyvíz. Mivel nagyjából 3400 m3/nap szennyvízhozam szükséges 1 MW teljesítményhez, ezért a projekteket a nagyobb főgyűjtőhöz közel kell kialakítani.


Találatok: 49 db