TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 135 db

Újbuda környezetvédelmi fejlesztései

Újbuda

Újbudának öt természetvédelmi területe van: országos védelem alatt áll a szabadon látogatható Gellérthegy Természetvédelmi Terület és a nyitvatartási idő szerint látogatható Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, helyi védelem alatt áll a szabadon látogatható Budai Arborétum és Rupp-hegy Természetvédelmi Terület, illetve az engedéllyel látogatható Kőérberki szikes rét Természetvédelmi Terület.

A kerület az utóbbi években megvalósult ökoturisztikai fejlesztés során tanösvényt épített Kamaraerdőn, a Bikás Parkban önfenntartó biotavat hozott létre és számos parkot újított meg, illetve sok játszótéren napelemes világítás került kialakításra.

A Sas-hegy és Kamaraerdő özönnövényekkel borított részein támogatjuk az élőhely átalakítását a természetvédelemért felelős szervezetekkel együttműködésben.


Zengő Óvoda felújítása

Hosszúhetény

A beruházás során megvalósult a Zengő Óvoda felújítása, bővítése és 20 kW teljesítménnyel napelemek telepítése.


Nevelési és klímavédelmi intézkedési terv

Tatabánya

Tatabányán az elmúlt évtizedben a környezeti nevelés és a klímavédelem terén jelentős előrelépések történtek. Tatabánya Megyei Jogú Város környezeti nevelési intézkedési tervét 2005-ben határozta meg, ötéves időtartamra, folyamatos fejlesztéssel, felülvizsgálattal. Klímavédelmi programját pedig 2007-ben fogadta el. Azokat a feladatokat, kezdeményezéseket valósítja meg a város, melyekkel a nemzetközi és a hazai jogszabályok kitűzött céljaival és feladataival összhangban vannak, azokkal lépést tud tartani. A Város költségvetésében a Környezetvédelmi Alapjának Környezeti Nevelési Sorát, valamint a települési Klímastratégia Klímaprogram sorát folyamatosan biztosítja.


Kalocsai Ökopont

Kalocsa

A városban egy non-profit információs központot hozott létre az önkormányzat azzal a céllal, hogy a fenntartható életmódot és fogyasztást ismertté tegye és népszerűsítse a város polgárai körében. A mindenki számára elérhető ökopont létrehozását, annak jelentőségét, és a várost érintő környezetvédelmi témákat emellett egy kommunikációs kampánnyal ismertetették meg a helyiekkel. A mintaprojekt célja, hogy a városlakók az így megszerzett ismereteket használják, továbbadják és beillesszék mindennapi életvitelükbe.


Magunk kenyerén - Gazdaságfejlesztési program

Alsómocsolád

Alsómocsolád építve a földművelési, állattartási és kézműves hagyományokra, kizárólag saját forrás felhasználásával „Magunk kenyerén” elnevezéssel Helyi Gazdaságfejlesztési programot indított 2013-ban. A Program sikerességének előmozdítása érdekében, a magyar hivatalos fizetőeszköz (forint) helyettesítésére helyi fizetőeszközt (rigac) bocsátott ki. A program célja a meglévő értékek megőrzése, a létrehozott erőforrások gazdaságos kihasználása, az, hogy az itt élők ismét kihasználják a környezet biztosította gazdálkodási lehetőségeket, a településben meglévő szolgáltatási potenciált, a mindennapi életükbe beépítsék ezeket javítva életminőségüket, megalapozza a település élelmiszerbiztonságát. A program 3 pilléren nyugszik.


Találatok: 135 db