TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 135 db

Művelődési ház és könyvtár energetikai fejlesztése

Rózsaszentmárton

Az önkormányzati ingatlan energetikai fejlesztése keretében a homlokzat, a lábazat, valamint a padlásfödém hőszigetelését végezték el, összesen mintegy ezer négyzetméternyi felületen. Emellett az épület összes, 25 darab nyílászáróját korszerűbbre cserélték. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az intézmény évente 256,71 GJ-lal kevesebb energiát igényel, és 14,5 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt termel.


Őszirózsa Gondozási Központ energetikai korszerűsítése

Rózsaszentmárton

Az épületenergetikai fejlesztés során az intézmény épületét hőszigetelték a megítélt több mint 28 millió forintos KEOP-forrásból. A homlokzat és a padlásfödém 860 négyzetméteren kapott szigetelést, emellett pedig a lapostetős részen 25 négyzetméteren csapadékvíz elleni és hő- és hangszigetelést végezték el. Az épület nyílászáróit szintén korszerűbbre cserélték a beruházás keretében, ami által az intézmény energiaigénye 21,6 GJ-lal, az üvegházhatású gázok kibocsátása pedig 12,4 tonnával mérséklődik évente.


Városi közvilágítás energiatakarékos átalakítása

Sárvár

A pályázat keretében a város közvilágítását ellátó, közel kétezer lámpatest korszerűsítése történt meg. A száz százalékban KEOP-forrásból finanszírozott projekt összkököltsége 385 857 677 Ft, ebből az összegből 1932 LED világítótestet szereltek fel a régi lámpák helyére. A korábbi, összesen 160,57 kW teljesítményű nátriumlámpás és kompakt fénycsöves lámpatesteket 83,3 kW összteljesítményű LED lámpás rendszer váltotta fel. A fejlesztésnek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása 288,41 tonnával mérséklődött évente, miközben a település 3085,27 GJ energiát takarít meg éves szinten.


Fotovoltaikus rendszer a Csicsergő Bölcsödében

Siófok

A pályázat keretén belül IBC PolySol 250 napelem és PowerOne TRIO-27.6-TL-OUTD inverter telepítésével napelemes rendszert alakítottak ki a siófoki bölcsőde épületén. A beruházás jelentősen növelte az intézmény megújuló energiafelhasználását, ennek következtében számottevően csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása és az intézmény éves költségvetése is tervezhetőbbé vált.


Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

Siófok

Siófok több mint 426 millió forint uniós forrásból, újította meg városi közvilágítását 2015 végére. A régi és korszerűtlen, nátriumos lámpatesteket két ütemben cserélték le a LED technológiájú világítótestekre. 2012-ben a belváros, Töreki és Kiliti főbb közlekedési útjai mentén történt meg a modernizálás, 2015 őszén pedig az Aranyparton, Sóstón, Kilitiben és Törekiben ért véget a munka, amely során összesen 2054 villanyoszlopra kerültek korszerű fényforrások. A LED-technológia alkalmazásával közel 47%-os energia megtakarítást ért el a város, mivel az új lámpatestek a korábbi hagyományos lámpák 1 180 074 kWh-os teljesítményével szemben mindössze 624 750 kWh energiát használnak. A fejlesztés további pozitívuma, hogy a lámpatestek karbantartási költsége 60 százalékkal alacsonyabb a nátrium lámpákénál, és élettartamuk 60-70 évre szól.


Találatok: 135 db