TEL.: +36 1 249 5469E-MAIL: szovetseg@klimabarat.hu
Projekt
Technológia
Település
Cimkék
Találatok: 49 db

Napelemes rendszer telepítése Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény

A városi polgármesteri hivatal épületére napelemes paneleket helyezett el az önkormányzat. A beruházás eredménye az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése, valamint a közvetett kibocsátású üvegházhatású gázok csökkenése. A projekt nyomán az üvegházhatású gázok kibocsátása évi 48 tonnával redukálódik, és ezzel párhuzamosan évenként 184,680 GJ-ra növekszik a megújuló energiahordozók felhasználása. A hatékonyabb energiafelhasználás révén az energiaszámlák kisebb mértékben terhelik a város költségvetését, így nagyobb forrásokat tud biztosítani közfeladatainak hatékonyabb ellátására. A beruházás 2015. augusztus végére valósult meg.Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

Hajdúböszörmény

A város közvilágítását ellátó közel 3500 NNA, illetve kompakt fénycsöves fényforrással üzemelő lámpatest korszerűsítésére került sor a megítélt forrásból. A köztéri lámpákat többségében LED-es fényforrásokra cserélték 2015. október végére, melyek teljesítménye a korábbi 210,81 kW helyett már csak 135,19 kW. A hálózat éves energiafogyasztása ezáltal 301 954,653 kilowattórával csökkent, ami mintegy 36 százalékos energia-megtakarítást eredményez.


Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

Hatvan

A város közvilágítását ellátó lámpatestek energiatakarékos felújítását és cseréjét hajtotta végre a település a megítélt KEOP-forrásból. A projekt 2015. július 16-ára valósult meg, ennek során korszerű, LED-es fényforrásokat telepítettek a régi, összesen 2500 darab, 157,08 kW összteljesítményű nátriumlámpás és kompakt fénycsöves típusú lámpatestet helyére. Az új, LED technológiájú lámpák együttes teljesítménye 95,59 kW, vagyis a korábbiaknál jóval kevesebb energiát fogyasztanak. Az energiahatékonyabb közvilágítás a város költségvetésére is kisebb terhet ró.


Energiatakarékos átalakítás békési intézményekben

Békés

A fejlesztés során Békés önkormányzati ingatlanjainak energetikai korszerűsítése valósult meg 2015. augusztus 28-án. A projekt során több önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan külső falazatát és födémjét hőszigetelték, valamint lecserélték a külső nyílászárókat. Emellett sor került a fűtési/HMV rendszer korszerűsítése is.


Találatok: 49 db